• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to footer
acrefa-logotip-negatiu

Acrefa

Associació Catalana de Ramaders Elaboradors de Formatge Artesà

  • Inici
  • Acrefa
    • Qui som?
    • Formatgeries
    • Mapa de formatgeries
  • Saber més
    • Tast de formatges
    • Procés d’elaboració
    • Receptes
    • Tipus formatges
  • Descobreix formatge
    • Botigues
    • Fires i Mostres
    • Llibres
  • Contacta’ns

Amanida de pera amb formatge brisat i ‘crumble’ d’avellanes

Cuina.cat

PREPARACIÓ


  1. Per al crumble: barregeu les dues farines, el midó i el sucre. Mescleu-ho amb la mantega a punt de pomada fins que tingueu una pasta grumollosa.
  2. Poseu-ho en una safata, amb un silpat, perquè no s’enganxi. S’han de fer com engrunes.
  3. Coeu-ho al forn 8 min, a 180 ºC. Reserveu-ho.
  4. Renteu les peres llimoneres i talleu-les a bastons d’1 cm de gruix. Al fons d’una plata, poseu els brots vegetals i les peres.
  5. Amb un ganivet fi, talleu llesques molt fines de formatge i aneu-ne intercalant a cada tall de pera.
  6. Afegiu-hi els germinats i les avellanes trencades. Talleu els dàtils en quatre, traieu-ne el pinyol i afegiu-los-hi també.
  7. Feu la vinagreta barrejant l’oli, el vinagre i una mica de sal en escames. Poseu-la pel damunt, afegiu-hi trossets de crumble i serviu-ho.

TIPUS DE PLAT: Amanides

DIFICULTAT: Ràpid i Senzill

TEMPS: 30

INGREDIENTS (4 Persones)


  • 200 gr. de brots vegetals
  • 60 gr. de germinats variats
  • 2 peres llimoneres
  • 300 gr. de formatge brisat
  • 80 gr. d’avellanes torrades i pelades
  • 4 dàtils
  • 200 ml. d’oli d’avellanes
  • 30 ml. de vinagre agredolç de vi blanc
  • Sal en escames

Per al crumble d’avellanes:

  • 50 gr. de mantega
  • 50 gr. de farina de blat
  • 25 gr. de sucre
  • 25 gr. de farina de fajol
  • 40 gr. de midó de blat de moro

Arxivat com a: Receptes Etiquetat com a: Formatges artesans, Receptes

Ovella_productora_de_llet_per_a_formatge

Fes-te Soci!

Acrefa representa el sector làctic artesà català. Treballem per als socis!

VULL SER SOCI

Footer

Xarxes Socials:

  • Facebook
  • Instagram

Contacta’ns

acrefa@acrefa.cat

+34 661 750 558

 

Navegació

Política de cookies

Política de privadesa

Butlletí

Estigueu al dia subscrivint-vos al nostre butlletí.

Copyright © 2025 · ACREFA