Elaboració de formatge artesà
En Josep Venturós va obrir la Formatgeria Cuirols l’any 2007, quan ja feia 13 anys que tenia ramat de cabres. La seva il·lusió sempre havia sigut fer formatges com els de la seva àvia.
Des de l’alimentació de les cabres amb herbes de la pròpia finca, fins a l’etiquetatge final dels formatges, la formatgeria Cuirols es va concebre com a un negoci autogestionable per una sola persona.
A Cuirols treballem uns 50 litres diaris de llet, que correspon a la llet fresca de cada dia. Fem dos tipus de quallada, l’enzimàtica i la làctica, de les quals en resulten quatre tipus de formatge.
Les cabres són de raça Alpina, la qual és molt robusta, aguanta molt bé el fred i és una gran lletera. A Cuirols les cabres viuen en un corral amb pati exterior i també surten a pasturar. La seva alimentació es basa en: cereals, farratges i pastures naturals.
Formatges Cuirols
Contacte
FORMATGER:
Josep Venturós
Casa Cuirols, s/n
08698 – La Nou de Berguedà (Berguedà)
Barcelona
+34 93 8259010
+34 617438328