• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to footer
acrefa-logotip-negatiu

Acrefa

Associació Catalana de Ramaders Elaboradors de Formatge Artesà

  • Inici
  • Acrefa
    • Qui som?
    • Formatgeries
    • Mapa de formatgeries
  • Saber més
    • Tast de formatges
    • Procés d’elaboració
    • Receptes
    • Tipus formatges
  • Descobreix formatge
    • Botigues
    • Fires i Mostres
    • Llibres
  • Contacta’ns

Cuirols

Elaboració de formatge artesà

En Josep Venturós va obrir la Formatgeria Cuirols l’any 2007, quan ja feia 13 anys que tenia ramat de cabres. La seva il·lusió sempre havia sigut fer formatges com els de la seva àvia.

Des de l’alimentació de les cabres amb herbes de la pròpia finca, fins a l’etiquetatge final dels formatges, la formatgeria Cuirols es va concebre com a un negoci autogestionable per una sola persona.

A Cuirols treballem uns 50 litres diaris de llet, que correspon a la llet fresca de cada dia. Fem dos tipus de quallada, l’enzimàtica i la làctica, de les quals en resulten quatre tipus de formatge.

Les cabres són de raça Alpina, la qual és molt robusta, aguanta molt bé el fred i és una gran lletera. A Cuirols les cabres viuen en un corral amb pati exterior i també surten a pasturar. La seva alimentació es basa en: cereals, farratges i pastures naturals.

formatgescuirols.com

Llet de cabra

Llet de ramat propi

Formatges Cuirols

El Cuirol
La Carbonera
Esquirol/Sant Martí
El de l’àvia petit

Contacte

Acrefa_Som-aquí_

FORMATGER:

Josep Venturós

Casa Cuirols, s/n
08698 – La Nou de Berguedà (Berguedà)
Barcelona

+34 93 8259010

+34 617438328

jventuros@hotmail.com

www.formatgescuirols.com

« El Canadell
Casa Sibilló »
Ovella_productora_de_llet_per_a_formatge

Fes-te Soci!

Acrefa representa el sector làctic artesà català. Treballem per als socis!

VULL SER SOCI

Footer

Xarxes Socials:

  • Facebook
  • Instagram

Contacta’ns

acrefa@acrefa.cat

+34 661 750 558

 

Navegació

Política de cookies

Política de privadesa

Butlletí

Estigueu al dia subscrivint-vos al nostre butlletí.

Copyright © 2023 · ACREFA