Formatges artesanals
Antigament, en les èpoques que les pastures abundaven, els ramaders aprofitaven la llet sobrera de les cries de bestiar per fer-ne formatge. La llet es quallava amb productes naturals en una olla a la vora del foc, la feien dessuar i la premsaven. Aquest deliciós producte es podia consumir fresc o afinat i per això se’l deixava reposar al rebost per a que fermentés.
De la manera més natural feien un producte molt bo pel paladar i que també servia per tenir una alimentació saludable durant tot l’any.
Però quan el formatge artesà va deixar de fer-se a la vora del foc perquè suposava massa costos, a la Formatgeria Roura Soler vam construir una formatgeria artesana: una olla de 1.000 litres, una caldera de calefacció per donar-li temperatura, una premsa mecànica i una cambra de maduració és tot el que cal.
Així, aconseguim que en el temps que es tardava a elaborar 5 litres ara se n’elaboren 1.000, i sense oblidar les condicions amb què es feia tradicionalment, de manera natural i amb tècniques mil·lenàries.
Formatges Roura Soler
Contacte
FORMATGER:
Carme Cubí Basagaña
El Roure, s/n
17860 – St. Pau de Segúries (Ripollès)
Girona
+34 972 747352
+ 34 607300000
Facebook: @formatgeriarourasoler
Instagram: @formatgeriarourasoler