Formatge de pastor
Mas Marcè el formem una família que fa més de 6 generacions que ens dediquem a fer de pastors. Els nostres avantpassats feien la transhumància entre les muntanyes pirinenques i la plana empordanesa. És l’any 2006 en Manel va decidir proposar un canvi d’orientació productiva per tal de potenciar el ramat d’ovella ripollesa i, al mateix temps, crear un projecte innovador basat en les tasques pageses i en la seva revitalització.
La realitat que trobem avui a Mas Marcè és la d’una explotació agrària on la consciència envers la integració de l’activitat en el medi és cabdal. Treballem sota els criteris i condicions del nostre certificat ecològic, recuperant així antics cereals com: el blat de moro vermell, el blat de moro blanc, el trèvol, l’esparcet, la veça villosa i l’erb i hem introduït l’energia renovable a la finca. Un altre aspecte important en termes de maneig en consonància amb l’entorn és la decisió d’en Manel d’adequar-se a les hectàrees de terreny que tenim. El 2012 es va ampliar el ramat amb ovelles de raça lacoune i adquirir Làctics Peralada que recentment s’ha anomenat a Peralada Mas Marcè que ens ha permès democratitzar els productes làctics d’ovella ecològics.
Amb aquestes ovelles fem tot tipus d’elaborats làctics, en què destaca el recuit, iogurt d’ovella, kèfir i formatge, en destaquen l’originalitat i l’excel·lent qualitat de les peces.
Formatges Mas Marcè
Contacte
VENDA DIRECTA:
De 9:00 a 18:00 hores.
TALLETS, TASTOS, VISITES
Es visita la granja, es fa un taller d’elaboració i una degustació final.
FORMATGER:
Manel Marcè Riera
C/ Ribera, 5
17469 – Siurana de l’Empordà (Alt Empordà)
Girona
+34 972 538 003
Facebook: @masmarce
Twitter: @peraladamasmarc
Instagram: @peraladamasmarce