Tradició artesana
Si bé el mató i el formatge fresc s’ha elaborat de forma casolana des de temps immemorials a les masies del terme de Marganell, abans Santa Cecília de Montserrat, al vessant septentrional del massís de Montserrat, aquest producte es dóna a conèixer amb la denominació de Mató de Montserrat quan la pagesia de Marganell comença a portar els seus productes a la plaça del monestir de Montserrat. És gràcies a la gran afluència de gent que visita el monestir, que aquest producte gaudeix de tanta popularitat arreu.
Actualment es continua elaborant el mató, juntament amb formatges i pastissos, al poble de Marganell on la família de Can Fermí hem sabut conservar aquesta antiga tradició artesana, generació rera generació, i encara es porta diàriament al Mercat del Monestir de Montserrat.
Aquest producte purament artesanal s’elabora amb llet de vaca, provinent del Bages, Baix Llobregat i Vallès Occidental.
Contacte
VENDA DIRECTA:
Amb comanda prèvia.
FORMATGER:
Fermí Sallés i Coletas
Ctra. de Marganell (BV 1123), km 5’2
08298 – Marganell (Bages)
Barcelona
+34 608448988
+34 608944555
Facebook: @masiacanfermi
Instagram: @masiacanfermi