• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to footer
acrefa-logotip-negatiu

Acrefa

Associació Catalana de Ramaders Elaboradors de Formatge Artesà

  • Inici
  • Acrefa
    • Qui som?
    • Formatgeries
    • Mapa de formatgeries
  • Saber més
    • Tast de formatges
    • Procés d’elaboració
    • Receptes
    • Tipus formatges
  • Descobreix formatge
    • Botigues
    • Fires i Mostres
    • Llibres
  • Contacta’ns

Formatges dels Pirineus. Els 50 millors.

Passió pel formatge i exigència en un recorregut que ens mostra com treballen els millors productors

Després d’una travessia intensa pels Pirineus, amb salts de vall en vall i converses amb ovelles, cabres, vaques, pastors i formatgers, en aquest llibre Laia Pont i Natàlia Nicolau ens ofereixen una selecció dels 50 millors formatges dels Pirineus, amb un desglossat exhaustiu de les seves característiques. Hi trobareu, també, una mirada intimista del sector i les percepcions rebudes durant aquest viatge de les autores.

Tal com demostren, darrere de cada formatge hi ha una història molt especial per explicar, protagonitzada pels formatgers dels Pirineus. És per això que també hi podreu llegir els retrats personals o relats de vida de les persones que hi ha darrere els formatges més deliciosos, incidint en l’essència d’unes mans que els fan possible.

Sobre les Autores

Laia Pont Diez és enginyeria tècnica agrícola en l’especialitat d’indústries Alimentàries. La seva experiència en botigues i distribuïdores de formatges artesans, li ha donat l’oportunitat de conèixer molts formatges i també els seus elaboradors. L’assistència a diversos cursos sobre formatgeria i seguretat alimentària a fires d’arreu d’Europa fan que per allà on passi olori formatges i visiti formatgeries. Des del 2005 realitza tasts de formatges a domicili, en els quals comparteix la seva gran passió en un ambient íntim i relaxat.

Natàlia Nicolau Villellas  és enginyera tècnica agrícola i doctora en Tecnologia d’Aliments per la Universitat Autònoma de Barcelona. El desenvolupament de diversos projectes de recerca i innovació en el sector formatger li ha permès obtenir una visió global del sector. Forma part de la docència en la Formació Continuada per al Sector Formatger Artesà de Catalunya (ECA dels Pirineus) i dels cursos d’elaboració de formatge artesà a Torre Marimón-IRTA. La seva curiositat per altres cultures la fa viatjar a través dels formatges. És una amant incondicional del formatge, en gaudeix i transmet aquesta afició al seu voltant.

Formatges_Llibre

Col·lecció: Sensasions, núm. 7

ISBN: 978-84-9034-643-3

Nombre de Pàgines: 160

Nombre d’il·lustracions: 70

Mides: 17 x 24 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Novembre del 2017

COMPRAR

Arxivat com a: Llibres Etiquetat com a: Catalunya, Formatges artesans, Formatges dels Pirineus, Llibres

Ovella_productora_de_llet_per_a_formatge

Fes-te Soci!

Acrefa representa el sector làctic artesà català. Treballem per als socis!

VULL SER SOCI

Footer

Xarxes Socials:

  • Facebook
  • Instagram

Contacta’ns

acrefa@acrefa.cat

+34 661 750 558

 

Navegació

Política de cookies

Política de privadesa

Butlletí

Estigueu al dia subscrivint-vos al nostre butlletí.

Copyright © 2025 · ACREFA