• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to footer
Acrefa

Acrefa

Associació Catalana de Ramaders Elaboradors de Formatge Artesà

  • Inici
  • Som formatgers
    • Qui som
    • Formatgeries d’ACREFA
  • Mapa interactiu
  • Per saber-ne més
    • Tipus de productes làctics
    • Glossari
    • El formatge a la taula
  • El formatge al carrer
    • Llibres
    • Botigues
    • Fires i Mostres
  • Contacta’ns

Garrotxa

Acrefa_Garrotxa_ Formatge tradicional català

Aquest formatge recuperat allà l’any 1982 al municipi garrotxí de Sant Miquel de Campmajor, va prendre el seu nom de l’entorn on es començaren a elaborar formatges basats en la tradició pagesa de fer formatge a casa. D’allà als dies actuals aquest formatge ha vist com se’n multiplicaven els elaboradors, dintre i fora de Catalunya, raó per la qual es vol protegir l’elaborat a Catalunya, i que és l’autèntic, amb una Denominació d’Orígen.

Hi ha moltes raons per explicar l’èxit d’aquest formatge. S’elabora a partir de llet pasteuritzada de cabra, amb una coagulació enzimàtica, per obtenir una quallada tova, que derivarà en un formatge de textura flonja. Un salat lleuger i un temps de maduració entre 3 setmanes i 2 mesos, donaran com a resultat un formatge suau i mengívol, agradable per a molts amants del formatge.

En destaca la pell florida gris, característica indispensable de qualsevol formatge Garrotxa.

ACREFA té registrada la propietat de la marca Formatge Garrotxa, en totes les llengües d’Espanya i a tot el territori espanyol, raó per la qual no pot ser usat més que per a les formatgeries catalanes associades o autoritzades per ACREFA.

Acrefa_Fes-te soci

Fes-te Soci!

Acrefa representa el sector làctic artesà català. Treballem per als socis!

VULL SER SOCI

Footer

Xarxes Socials:

  • Facebook
  • Instagram

Contacta’ns

E: acrefa@acrefa.cat

T: +34 661 750 558

 

Navegació

  • Política de Cookies
  • Política de privadesa

Butlletí

Estigueu al dia subscrivint-vos al nostre butlletí.

Copyright © 2021 · ACREFA