• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to footer
acrefa-logotip-negatiu

Acrefa

Associació Catalana de Ramaders Elaboradors de Formatge Artesà

  • Inici
  • Acrefa
    • Qui som?
    • Formatgeries
    • Mapa de formatgeries
  • Saber més
    • Tast de formatges
    • Procés d’elaboració
    • Receptes
    • Tipus formatges
  • Descobreix formatge
    • Botigues
    • Fires i Mostres
    • Llibres
  • Contacta’ns

La Volta a Catalunya en 50 Formatges Artesans

La Volta a Catalunya en 50 Formatges Artesans_Toni Chueca

Una altra Manera de Tastar el Territori

Catalunya és terra de productes artesans, amb professionals compromesos, que després de molt d’esforç i cura, aconsegueixen elaborar uns vins i formatges d’una altíssima qualitat, una mostra més de la riquesa del territori, del seu patrimoni cultural i gastronòmic. Larousse Editorial convida als lectors a descobrir el país d’una manera diferent amb unes rutes molt originals.


«La volta a Catalunya en 50 formatges artesans» presenta una variada selecció on els lectors en trobaran de madurats, frescos, de pasta tova, premsada, blaus, mató, una classificació dels millors; serà el propi lector en funció dels seus gustos qui decidirà quins li agraden més. És un llibre per conèixer el que ha envoltat aquest món des de fa alguns anys, així com les persones i les experiències que han fet que el món del formatge a Catalunya sigui apassionant. Està escrit per Antoni Chueca, un formatger artesà i un dels pioners en la recuperació dels formatges artesans i derivats làctics típics de Catalunya, que fa una tria de formatgeries i un formatge de cadascuna d’elles.

Aquest llibre pretén ser un tast per acostar els formatges de Catalunya al lector, amant d’aquest producte i amb curiositat per conèixer qui hi ha al darrere. És també una invitació a recórrer l’àmplia i diversa geografia catalana dedicada al formatge, de nord a sud i d’est a oest. Toni Chueca, formatger artesà i un dels pioners en la recuperació dels formatges artesans i derivats làctics típics de Catalunya, ens proposa una selecció de 50 formatgeries i un formatge de cadascuna d’elles, així com un suggeriment per visitar llocs insòlits dels voltants, amb més de 200 propostes, ideal per a famílies i amics, perquè la invitació al viatge suposi tot un èxit.
A més dels 50 formatges, l’obra proposa 8 «carrerades», nom dels antics camins dels ramats, a la manera de les taules de formatges i com exemples de degustació i combinació de diferents sabors i textures.

Primer Capítol_La Volta a Catalunya en 50 Formatges Artesans

Sobre l’Autor

Toni Chueca és un gran coneixedor del món del formatge artesà a Catalunya, no només perquè ha viscut i coneix tot el procés de producció artesanal del formatge, gràcies a Formatge Bauma, empresa que va fundar als anys 80, sinó també perquè ha sigut un dels difusors del formatge arreu del territori. Ha impulsat la Mostra de Formatges de Borredà, al Berguedà.

Número de pàgines: 224
Format: 17 × 24 cm
Enquadernació: Flexibook
Codi: 2651049
ISBN: 978-84-17273-51-4
Preu: 19,90 euros €
Edició: 1ª edició / 2018
Classificació: Gastronomia

Arxivat com a: Llibres Etiquetat com a: Catalunya, Formatges artesans, Llibres

Ovella_productora_de_llet_per_a_formatge

Fes-te Soci!

Acrefa representa el sector làctic artesà català. Treballem per als socis!

VULL SER SOCI

Footer

Xarxes Socials:

  • Facebook
  • Instagram

Contacta’ns

acrefa@acrefa.cat

+34 661 750 558

 

Navegació

Política de cookies

Política de privadesa

Butlletí

Estigueu al dia subscrivint-vos al nostre butlletí.

Copyright © 2025 · ACREFA