• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to footer
acrefa-logotip-negatiu

Acrefa

Associació Catalana de Ramaders Elaboradors de Formatge Artesà

  • Inici
  • Acrefa
    • Qui som?
    • Formatgeries
    • Mapa de formatgeries
  • Saber més
    • Tast de formatges
    • Procés d’elaboració
    • Receptes
    • Tipus formatges
  • Descobreix formatge
    • Botigues
    • Fires i Mostres
    • Llibres
  • Contacta’ns

Pastís Tatin de tomàquets i formatge Serrat d’ovella

Pastís Tatin de tomàquets i formatge Serrat d'ovella
Per Ada Parellada – Cuina.cat

PREPARACIÓ


  1. Si preferiu fer la massa brisa casolana, treballeu en un bol gran la farina amb la mantega fins aconseguir que agafi una textura semblant a la sorra. Afegiu-hi la sal i l’ou batut. Pasteu-ho amb les mans fins a unir tots els ingredients i tenir una massa homogènia i fina. Emboliqueu-ho amb film transparent i guardeu-ho a la nevera.
  2. Talleu els tomàquets per la meitat.
  3. En una cassola que pugui anar al forn i que es pugui desemmotllar bé posem oli d’oliva i els tomàquets, amb la pela cap enfora. A sobre, poseu-hi els cirerols. Salpebreu-ho i demaneu ajuda a un adult per coure-ho, a foc mitjà, uns 15 min. Afegiu-hi l’orenga.
  4. Espereu que es refredi una mica i cobriu-ho amb mozzarella.
  5. Tapeu-ho amb la pasta de full o la pasta brisa i calceu-la bé als costats. Feu talls a la massa perquè s’escapi el vapor dels tomàquets.
  6. Coeu-ho al forn, a 180 ºC, uns 30 min.
  7. Abans de desemmotllar el pastís, passeu una espàtula de fusta per les vores de la cassola per desenganxar la massa.
  8. Sobre un plat o una safata més gran que la cassola, tombeu el pastís. Acabeu-lo amb unes làmines de formatge Serrat d’ovella i fulletes d’alfàbrega fresca.

TIPUS DE PLAT: Primer

DIFICULTAT: Alta

Amb nens

INGREDIENTS


  • 1 làmina de pasta de full o pasta brisa
  • 1 safata de cirerols
  • 6 tomàquets durs o verds
  • 100 gr. de formatge mozzarella catalana
  • 50 gr. de Serrat d’ovella
  • 1 cullerada de sucre
  • alfàbrega fresca
  • orenga
  • pebre negre
  • oli d’oliva verge extra

Per a la massa brisa:

  • 250 gr. de farina
  • 125 gr. de mantega
  • 1 ou
  • un pessic de sal

Arxivat com a: Receptes Etiquetat com a: Formatges artesans, Receptes

Ovella_productora_de_llet_per_a_formatge

Fes-te Soci!

Acrefa representa el sector làctic artesà català. Treballem per als socis!

VULL SER SOCI

Footer

Xarxes Socials:

  • Facebook
  • Instagram

Contacta’ns

acrefa@acrefa.cat

+34 661 750 558

 

Navegació

Política de cookies

Política de privadesa

Butlletí

Estigueu al dia subscrivint-vos al nostre butlletí.

Copyright © 2023 · ACREFA