
PREPARACIÓ
- Si preferiu fer la massa brisa casolana, treballeu en un bol gran la farina amb la mantega fins aconseguir que agafi una textura semblant a la sorra. Afegiu-hi la sal i l’ou batut. Pasteu-ho amb les mans fins a unir tots els ingredients i tenir una massa homogènia i fina. Emboliqueu-ho amb film transparent i guardeu-ho a la nevera.
- Talleu els tomàquets per la meitat.
- En una cassola que pugui anar al forn i que es pugui desemmotllar bé posem oli d’oliva i els tomàquets, amb la pela cap enfora. A sobre, poseu-hi els cirerols. Salpebreu-ho i demaneu ajuda a un adult per coure-ho, a foc mitjà, uns 15 min. Afegiu-hi l’orenga.
- Espereu que es refredi una mica i cobriu-ho amb mozzarella.
- Tapeu-ho amb la pasta de full o la pasta brisa i calceu-la bé als costats. Feu talls a la massa perquè s’escapi el vapor dels tomàquets.
- Coeu-ho al forn, a 180 ºC, uns 30 min.
- Abans de desemmotllar el pastís, passeu una espàtula de fusta per les vores de la cassola per desenganxar la massa.
- Sobre un plat o una safata més gran que la cassola, tombeu el pastís. Acabeu-lo amb unes làmines de formatge Serrat d’ovella i fulletes d’alfàbrega fresca.
TIPUS DE PLAT: Primer
DIFICULTAT: Alta


INGREDIENTS
- 1 làmina de pasta de full o pasta brisa
- 1 safata de cirerols
- 6 tomàquets durs o verds
- 100 gr. de formatge mozzarella catalana
- 50 gr. de Serrat d’ovella
- 1 cullerada de sucre
- alfàbrega fresca
- orenga
- pebre negre
- oli d’oliva verge extra
Per a la massa brisa:
- 250 gr. de farina
- 125 gr. de mantega
- 1 ou
- un pessic de sal